Блюдо: посуд для правильної подачі їжі
Використання сервірувальних блюд - знову стало актуальним трендом в подачі страв до святкового та повсякденного столу. Причому, подібний посуд використовується не тільки для розміщення на ньому закусок, рибних і м'ясних страв, десертів, а й в якості підставки під тарілки, вази, інші елементи сервіровки. Пам'ятайте - етикет не допускає використання сервірувальних блюд при оформленні офіційних банкетів. А ось вдома або на святі в кафе або ресторані такий посуд буде дуже до речі.
Яким має бути велике блюдо для подачі? З огляду на основне призначення виробів - прикраса столу при подачі страв, сервірувальна тарілка (блюдо) повинна мати всі важливі переваги:
-
бути красивою зовні;
-
відповідати стилістиці накритого столу;
-
відрізнятися високою якістю виконання.
Не використовуйте для сервірування неякісну продукцію, блюдо з дефектами, що не відповідає дизайну оформлення столу декором. Якщо купити підходящі блюда ви не встигли - скористайтеся універсальним лаконічним білим посудом.
Застосування сервірувальних блюд
Блюдо залишається на столі протягом усього банкету. Забирають його тільки після завершення святкування. Використовуватися такий посуд може в якості підставки або ж служити для піднесення страв. Найбільш актуально розміщувати на блюдах дрібні закуски (канапе, нарізки на шпажках), роли, суші, фруктові десерти, капкейки. У великій кількості блюда можна побачити на фуршетних столах - це практичне і зручне рішення для подачі гостям яскравих, креативних закусок, напоїв в шотах, порційних солодких страв.
Останній тренд в сервіровці - використання сервірувальних блюд, оформлених в одному стилі, але які мають відмінності в дизайні. Так, посуд (блюда) може бути виконаний в єдиній колірній гамі, але відрізнятися візерунками, малюнками, орнаментом, написами. Такі комплекти виглядають дуже стильно і слугують справжньою окрасою столу.
Різновиди блюд для сервірування
Які блюда краще купити - питання вибору завжди є одним з найбільш актуальних. Враховувати треба не тільки дизайн, але і такі параметри, як:
-
розмір страви;
-
матеріал виготовлення;
-
форма виробів;
-
країна виробник.
І дійсно, при більш ретельному вивченні асортименту блюд, представленого в магазинах України, стає зрозуміло - вибір величезний. Серед пропозицій:
-
посуд різного діаметру (28 см, 30 см, 35 см і інші варіанти);
-
вироби круглої, овальної, квадратної форми, а також блюда з декількох комплектуючих - наприклад, з тарілок одного набору можна створити цілісну композицію; ·
-
блюда з порцеляни, кришталю, скла, кераміки, металу, дерева.
Зовсім необов'язково блюдо повинне бути схожим на звичайну, але велику тарілку. Сучасні рішення допускають використання різних форм. Так, для подачі м'ясних закусок можна придбати блюдо у вигляді обробної дошки, а для піднесення торта - блюдо на високій ніжці-підставці.
Купити блюдо в Києві та Україні
Хочете отримати гарне і гарантовано якісне блюдо для сервірування повсякденного або святкового столу? Замовте його онлайн. Інтернет-магазин Posud: meister пропонує вивчити асортимент блюд на сайті і вибрати модель відповідно до смаків, уподобань і бюджету. Серед пропозицій - унікальна продукція з кришталю і дизайнерського скла, здатна стати прикрасою святкового столу. Це не просто блюда. Їх межі заломлюють промені світла, проектуючи на навколишні предмети яскраві відблиски. Дизайн дивує точністю найтонших ліній і плавних вигинів. Це блюда, які будуть доречні і на романтичному вечорі, і на розкішному бенкеті на сотні персон.
Оформіть заявку і обговоріть замовлення з нашим менеджером (ми самі зателефонуємо вам). Доставка здійснюється не тільки в Київ, але і по всій країні.