Як вибрати сковороду
20.03.2015
Від якості посуду, в якому ми щодня готуємо їжу, дуже часто залежить смак і корисність страв. Тому вибір сковорідки — серйозна і відповідальна задача. Сучасні магазини пропонують безліч різновидів цієї посуду, і кожна модель має свої відмінні особливості, такі як: матеріал, призначення, ціна, якість. Однак найбільш значущою характеристикою у всі часи залишається саме матеріал виготовлення.
Які сковорідки краще? Вибираємо матеріал
- Алюміній. Переваги: невелика вага, відмінна провідність тепла, стійкість до пошкоджень, низька ціна. Недоліки: їжа сильно пригорає, при перегріванні виріб деформується, складно миється, а при контакті з кислотою є шкідливим для здоров'я.
- Чавун. Переваги: їжа не пригорає і не вимагає частого помішування під час приготування, немає необхідності в спеціальному відході. Недоліки: значний вагу, можливе виникнення іржі.
- Нержавіюча сталь. Переваги: швидкий нагрів і здатність довго утримувати тепло, стійкість до пошкоджень, безпека для здоров'я. Недоліки: не можна очищати поверхню абразивами, швидко втрачає первинний зовнішній вигляд.
- Сковорода з антипригарним покриттям. Переваги: мала вага, швидкий нагрів, їжа не пригорає. Недоліки: сильно схильна до пошкоджень, вимагає особливого догляду.
- Кераміка. Переваги: привабливий зовнішній вигляд, міцність, здатність витримувати високі температури, екологічність, безпека для здоров'я. Недоліки: потрібен особливий догляд.
Як вибрати сковорідку? Призначення
Замислюючись над питанням, яку вибрати сковороду, звертайте увагу не тільки на покриття сковорідок, але і на їх призначення. Крім універсальних моделей, які можна використовувати і для смаження, і для тушки самих різних продуктів, існує також категорія спеціалізованої посуду. Це: млинниця, сотейник, сковорода-гриль, вок, тапа і т. д. В спеціалізованому магазині посуду вам обов'язково допоможуть підібрати сковороду з урахуванням всіх ваших вимог і побажань.