Рецепт. Теплий салат з печінкою і апельсином
10.04.2020
Ніжна печінка і солодкуваті яблука на подушці з хрусткої весняної руколи, і цитрусові нотки - цей салат буде вам до смаку!
Інгредієнти:
- Куряча печінка 400 г
- Рукола 70 г
- Мікс салату 70 г
- Яблуко 1 шт.
- Соняшникова олія 2 ст.л.
- Цукор
- Апельсин 1 шт.
- За бажанням кунжут і соняшникове насіння
- Цибулина 1шт.
- Соєвий соус
- Бальзамічний соус
- Сіль, чорний мелений перець - за смаком.
Спосіб приготування:
- У яблук видалити серцевину з допомогою ножа для видалення середини яблука, нарізати.
-
Курячу печінку промити, очистити від прожилок і плівок, розрізати навпіл.
- Руколу вимити й обсушити.
- Яблука покласти в каструлю / сотейник, влити ложку води, додати цукор. Періодично помішуючи, карамелізувати яблука. Вони повинні стати м'якими.
- На соняшниковій олії обсмажити печінку і цибулю, додати соєвий соус і протушкувати 2-3 хвилини. Дуже важливо не пересмалити печінку: вона повинна бути всередині рожевою.
- Апельсин очистіть від шкірки, розділіть на часточки і видаліть білу плівку.
- Печінку, яблука, філе апельсина викладаємо на подушку з руколи і мікс салату. Заправляємо олією і бальзамічним соусом.
Солимо / перчимо за смаком. Посипаємо насінням. Готово!
Смачного!
Для приготування використовували кухонне начиння від Kuchenprofi, Cilio та Zassenhaus, діє знижка -20% на все!