Рецепт. Піца з грушею і сиром горгонзола
15.04.2020
Класичне поєднання м'якого сиру з пліснявою і груші ідеально в якості начинки для піци! Горгонзолла сама по собі має насичений смак і аромат, трохи різкий і одночасно вершковий, а солодка груша підкреслює і доповнює його пікантність, ці інгредієнти поєднуються просто божественно! Вишукана начинка, тонкий шар тіста, аромат італійських трав - піца з грушею і сиром горгонзола не дарма завоювала серця багатьох шанувальників італійської кухні!
Інгредієнти:
Тісто для піци:
- Борошно - 320 г
- Вода тепла (40 ◦С) - 200 мл
- Сухі дріжджі - 4 г
- Оливкова олія Extra Virgin - 4-5 ст.л.
- Сіль-½ ч.л.
Начинка:
- Груші (стиглі, але тверді) - 2 шт.
- Сир для піци - 200-250 г
- Горгонзола - 100 -150 г
- Волоські горіхи (за бажанням) – жменя
- Оливкова олія Extra Virgin - 1 ст.л.
Для приготування та подачі нам знадобиться кухонне начиння від Kuchenprofi та Cilio:
- Сито для муки
- Терка чотиригранна
- Ніж для піци
- Горіхокол
- Пензлик
- Каталка мармурова
- Млин для солі
- Млин для перцю
Способ приготовления:
- Готуємо тісто для піци. У воді розводимо дріжджі і сіль, ретельно перемішуємо. У миску просіваємо борошно, поступово додаємо в неї воду з дріжджами і оливкове масло. Ретельно вимішуємо тісто руками (комбайном) 3-4 хвилини, щоб тісто стало гладким, однорідним і еластичним. Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 30 хвилин.
- Коли тісто підійде, обминали його і знову ставимо в тепле місце на 30-40 хвилин, поки тісто не збільшиться в 2 рази.
- Тісто ділимо на 2 частини. Беремо 1 частину тіста і формуємо з нього круглу піцу качалкою. Викладаємо на деко, застелене пергаментом. Змащуємо піцу оливковою олією і рівномірно розподіляємо його по тісту. Те ж саме повторюємо з другою частиною або залишаємо на потім.
- Натираємо сир на терку і рівномірно розподіляємо по всій поверхні.
- Груші миємо і ріжемо тоненькими скибочками. Викладаємо зверху на сир.
- Горгонзолу ріжемо і викладаємо зверху на груші.
- Волоські горіхи чистимо і ріжемо ножем, але не занадто дрібно і посипаємо ними нашу піцу. Відправляємо піцу в попередньо розігріту духовку до 220 градусів на 10-12 хвилин. Подаємо гарячою. Смачного!