Готуємо разом гуцульський банош!
30.05.2022
Сьогодні до Вашої уваги рецепт національної української кухні. Сподіваємось приготування з нами відволіче Вас від важкої буденності, та додасть гарного настрою, піднесення національного духу!
Закарпатський гуцульський банош
Інгредієнти:
- 2.5 ст.л кукурудзяного борошна середнього мелення;
- 0.5 літрів домашньої сметани 30%;
- сало 200 грамів;
- цибуля 1 шт;
- соняшникова олія;
- гуцульська овеча бринза (для подачі).
Приготування:
- Всю сметану виливаємо у каструлю, додаємо потрохи кукурудзяне борошно, на великому вогні замішуємо дерев‘яною ложкою, коли борошно почне розбухати, зменшуємо вогонь до мінімуму, весь час мішаємо, приблизно 45 хвилин, щоб борошно зварилося і банош пустив масло.
- Готуємо шкварки. На соняшниковій олії смажимо нарізану цибулю, потім додаємо нарізане сало.
- Викладаємо банош на глибоку тарілку, зверху додаємо шкварки та посипаємо бринзою. Бринза доволі солона, тому банош солити не потрібно.
Це справжній рецепт, який готують на Закарпатті.
До речі рецепт відзняла для нас Коростельова Юлія, на нашій сторінці в Instagram дуже багато простих та дуже смачних рецептів, підписуйтесь на сторінку та готуймо разом.
Посуд:
- Кераміка Easy life, колекція Dolce Vita. Діє знижка -30%.
- Килимки від Chilewich, колекція Sakiori.
- Столові прибори від Pinti, колекція Sushi.
- Ваза від Nachtmann, колекція Saphir.
- Склянки Nachtmann, колекція Bubbles.